Lievelingskost vroeger en nu

Wanneer

  • di 18 februari 2025 van 19:30 tot 22:00 uur

Locatie

OC De Kriekel
Sint-Jozefsplein 1 , 3980 Tessenderlo

Iedereen heeft een favoriet gerecht. Dat was vroeger zeker niet anders. Aan de hand van een tiental gerechten brengt Yves Segers, hoofddocent Rurale Geschiedenis en directeur van het Leuvense Centrum voor Agrarische Geschiedenis, de culinaire geschiedenis van Vlaanderen sinds het begin van de 19e eeuw in beeld.

Van witloof met ham tot couscous met geroosterde paprika's en feta.

Of hoe onze eetgewoonten veranderden onder de invloed van andere culturen, een toenemende koopkracht en een modern voedselsysteem.

Het is een verhaal dat op zoek gaat naar de wortels van onze huidige eetcultuur en schetst hoe die evolueerde van schaarste naar overvloed en obesitas.

Organisatie

Davidsfonds Tessenderlo
p/a Diesterstraat 64/3 , 3980 Tessenderlo

Leeftijd

vanaf 18
Naar top