Wanneer
- di 18 februari 2025 van 19:30 tot 22:00 uur
Locatie
OC De Kriekel
Sint-Jozefsplein 1 , 3980 Tessenderlo
Iedereen heeft een favoriet gerecht. Dat was vroeger zeker niet anders. Aan de hand van een tiental gerechten brengt Yves Segers, hoofddocent Rurale Geschiedenis en directeur van het Leuvense Centrum voor Agrarische Geschiedenis, de culinaire geschiedenis van Vlaanderen sinds het begin van de 19e eeuw in beeld.
Van witloof met ham tot couscous met geroosterde paprika's en feta.
Of hoe onze eetgewoonten veranderden onder de invloed van andere culturen, een toenemende koopkracht en een modern voedselsysteem.
Het is een verhaal dat op zoek gaat naar de wortels van onze huidige eetcultuur en schetst hoe die evolueerde van schaarste naar overvloed en obesitas.
Organisatie
Davidsfonds Tessenderlo
p/a Diesterstraat 64/3 , 3980 Tessenderlo
Leeftijd
vanaf 18
Contact
- m.tessenderlo@gmail.com
- renlouis@skynet.be
- Tel.
- 0495 847768